دستورالعمل کوددهی درختان کیوی :
کیوی گیاهی است از گروه گیاهان گلدار دو لپه ای ها تک لپه ای در راسته خلنگ سانان و رده کیویان می باشد. در ابتدا، یک گیاه بومی در جنوب چین بود .
کيوي گياهی پرتوقع است و بايد در خاکي کشت شود که به خوبي مواد مورد نياز آن را تأمين کند. اين گياه به خوبي مواد غذايي خاک را جذب ميکند و چنانچه کمبود مواد غذايي به وجود آيد، زود علايم کمبود را نشان ميدهد. در صورتي که در ساير گياهان علايم کمبود سريع ظاهر نميشود
در واقع يکي از مهمترين فاکتورهايی که در کميت و کيفيت کيوي مؤثر ميباشد کوددهي است.
گیاهان کیوی نسبت به کودها حساس هستند تجزیه و تحلیل خاک مشخص خواهد کرد که آیا گیاهان کیوی شما به مواد مغذی اضافی احتیاج دارند یا خیر. در هنگام کود دهی خاک باید مرطوب باشد.
بنابراين، باغداران باید از کودهای آلی و کودهای شيميايی در باغهاي خود براي نيل به عملکرد بالاتر استفاده کنند. کاربرد عناصر غذايي معمولاً منجر به افزايش عملکرد خواهد شد اگرچه کاربرد مقادیر زياد و يا نامتعادل عناصر غذايي اثرات سوء خود را به همراه خواهد داشت.
نقش عناصر غذایی در رشد و نمو کیوی:
ازت:
ازت گلوگاه رشد گیاه بوده و کمبود آن به شدت رشد کیوی را کاهش می دهد
کمبود ازت ابتدا در برگهای پیر و سپس در برگهای جوانتر دیده می شود. زیادی ازت نیز رشد کیوی را کاهش می دهد که بصورت سوختگی بین برگها از حاشیه برگ شروع شده و به رگبرگهای میانی می رسد
از این رو رساندن میزان مناسب و مورد نیاز این عنصر به گیاه در تولید آن نقش فراوان دارد. استفاده بی رویه هم باعث نرم شدن میوه کیوی طی دوره انبارداری و در زمان برداشت منجر به پوسیدگی خواهد شد.
فسفر:
کمبود آن باعث لاغر شدن ساقهها، کوچک شدن برگها و کاهش رشد کیوی موثر می باشد. و زیاد بودن فسفر درگیاه نیز باعث اختلال در جذب عناصری مانند روی می شود.
پتاسیم:
کمبود پتاسیم در کاهش کیفیت محصول تولیدی و پایین آمدن سلامت و شادابی گیاه و محصول تاثیر فراوان دارد، از علائم کمبود آن به پیچیدگی حاشیه برگها، تغییر رنگ برگ به قهوهای، سوختگی و نکروزه شدن برگها، ریزش برگها و کوچک شدن میوهها میتوان اشاره کرد. همچنین پوسیدگی شکوفه ها درکیوی تحت تاثیر کمبود پتاسم میباشد. کمبود پتاسیم به شدت عملکرد تولید میوه را کاهش داده، تعداد، اندازه و کیفیت محصول را تحت تاثیر قرار می دهد.
نیاز کیوی به نیتروژن حداقل سالانه به حدود 150 کیلوگرم و 165 کیلوگرم پتاسیم در هکتار نیاز دارند
درختان کيوي حداقل سالانه به حدود 150کيلوگرم نيتروژن و 165 کيلوگرم پتاسيم در هکتار نياز دارند.
در فروردین ماه مقدار کود براي هر تاک کیوی 1100 گرم اوره، 500 گرم ديآمونيوم فسفات، يک کيلوگرم کلريد پتاسيم، 300 گرم سولفات منيزيم، 200 گرم سولفات منگنز، 200 گرم سولفات روي و 50 گرم اسيد بوريک میباشد.
مانده کود نیتروژن و پتاسیم در دو مرحله و به فاصله یک و دو ماه از مرحله اول به صورت روش کود آبیاری برای کودهی باغات توصیه می گردد.کودها در ده مرحله (هر 15 روز از فروردین تا اول شهریور)به همراه آبیاری به درختان داده شدند.
ازجمله کودهایی که در شرکت سازه های یاد نگار (سینکو) تولید می شوند و می توان برای کیوی موثر باشند به کودهای پودری نظیر سولفات روی ، اوره فسفات و کودهای مایع نظیر فروت ست و کودهای کامل اشاره نمود.
بدون دیدگاه