[av_textblock size=” font_color=” color=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=”]

استات ها و خصوصیات آن‌ها

استات‌ها یک گروه بسیاربزرگ از مواد شیمیایی با طیف گسترده‌ای از کاربردهای صنعتی، دارویی و بیولوژیکی هستند که با تغییر شیمیایی اسید استیک برای تولید نمک و یا استر آن‌ها، ساخته می‌شوند.

فرمول شیمیایی

استات‌ها با حذف اتم هیدروژن اسیدی از اسید استیک (CH۳COOH)  تشکیل می‌شوند. این واکنش نهایتا می تواند منجر به تولید نمک استات یا استر استات ‌شود. ما در اینجا به نمک‎های استات می‌پردازیم.

نمک های استات از آنیون استات به همراه یک کاتیون (یک اتم یا مولکول با بار مثبت) تشکیل شده‌اند. فرمول شیمیایی آنیون استات [CH۳CO۲] است.

از آنجا که انواع مختلفی از استات‌ها وجود دارند، این ترکیبات فرمول‌های شیمیایی متفاوتی دارند. در ادامه به استات‌های تولید شده در سینکو می‌پردازیم که به عنوان کودهای شیمیایی و ضد یخ در صنایع کشاورزی و سایر صنایع کاربرد گسترده دارند.

۱– استات مس 

ترکیبات

مس واستات

فرمول

Cu(CH۳CO۲)۲

کاربرد و موارد مصرف استات مس

استات مس به عنوان یک قارچ کش، معرف یا کاتالیزور، اکسید کننده و به عنوان یک رنگدانه آبی-سبز برای تهیه رنگ و دیگر لوازم هنری مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین از استات مس برای سنتز کردن ترکیبات آلی و معدنی (غیر آلی) استفاده می‌شود.

استات های مس به عنوان یک واسطه در تولید رنگ سبز پاریس (استونی آرسنیت گلی) مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عنوان یک کاتالیزور در تعدادی از واکنشهای آلی از جمله پیری لاستیک، به عنوان یک ماده شیمیایی در رنگرزی نساجی، و به عنوان یک رنگدانه برای سرامیک کاربرد دارد. از استات های مس نیز برای آغشته سازی کاغذ کرافت (یک نوع کاغذ بسته بندی قهوه ای قوی و صاف) برای تولید یک کاغذ بسته بندی ضد لکه برای ظروف نقره ای درجه یک استفاده شده است.

 

توضیحات فنی

استات مس یک ترکیب شیمیایی معدنی با کریستال های آبی تیره یکدست و فرمول شیمایی Cu(CH۳CO۲)۲ است؛ استات مس هیدراته دارای ۲ آب تبلور است و معمولا به این صورت خرید و فروش می‌شود. استات مس بدون آب تبلور دارای کریستال های سبز تیره یکدست می‌باشد، در حالی که استات مس هیدراته، آبی روشن متمایل به سبز رنگ است. مس برای رشد گیاهان ضروری است. از جمله موارد دیگر، در چندین فرآیند آنزیمی نقش دارد و برای تشکیل کلروفیل مهم است.

تجزیه تضمین شده

Cu ۲۲%

 

سایر خصوصصیات استات مس

گروه کود های شیمیایی

شماره پروانه بهره برداری ۵۹۹۹۳

وزن خالص ۱۰ کیلوگرم

مدت زمان مصرف ۲ سال پس از تولید

قیمت ۰ ریال

۲-استات پتاسیم پودری

ترکیبات

استات و پتاسیم

فرمول

CH۳CO۲K

کاربرد و موارد مصرف استات پتاسیم

استات پتاسیم در بسیاری از صنایع مانند ضدیخ در فرودگاه‌ها به‌کار می‌رود. همچنین، استات پتاسیم می‌تواند به عنوان یک ماده خشک کن برای از بین بردن یخ و جلوگیری از شکل گیری آن استفاده شود. استات پتاسیم همچنین به دلیل توانایی خنک کننده و تشکیل پوسته بر روی روغن های سوزان، به عنوان ماده آتش خاموش کن (اطفای حریق) مورد استفاده در کپسول های آتش نشانی کلاس K است.

استات پتاسیم  در صنایع مواد غذایی نیز می تواند به  مواد خوراکی افزوده شود. این ماده به منظور تنظیم کننده و نگه دارنده اسیدیته مواد غذایی و صنایع دیگر مورد مصرف واقع می‎شود. از استات پتاسیم به عنوان یک افزودنی غذایی، نگهدارنده و تنظیم کننده ی اسیدی بودن مواد غذایی استفاده می شود.

استات پتاسیم در پزشکی نیزکاربرد دارد. به عنوان مثال، از این ماده به عنوان بخشی از پروتکل های جایگزین در درمان کتواسیدوز دیابتی استفاده می‌شود. این درمان به دلیل توانایی تجزیه در بی کربنات و کمک به خنثی سازی حالت اسیدی می‌باشد.

استات پتاسیم در مخلوطی که برای حفظ بافت، تثبیت و مومیایی سازی به کار می‌رود، استفاده می شود. امروزه بیشتر موزه ها از روش مبتنی بر فرمالدئید استفاده می کنند كه حاوی استات پتاسیم است که توسط كایزرلینگ در سال ۱۸۹۷ پیشنهاد شد. به عنوان مثال، مومیایی لنین در حمام حاوی استات پتاسیم خیس شد.

لازم به ذکر است که استات پتاسیم به عنوان یک کاتالیزور در تولید پلی اورتان ها در صنعت استفاده می‌شود.

توضیحات فنی

پتاسیم استات با فرمول شیمیایی CH۳CO۲K یک ترکیب شیمیایی با جرم مولی g/mol ۹۸.۱۵ می باشد. شکل ظاهری این ترکیب ، پودر بلورین سفید است. در شرایطی که محدودیت های زیست محیطی در استفاده از کلرید پتاسیم وجود دارد، استات پتاسیم به عنوان جایگزینی برای کلرید پتاسیم به کار می رود  . قابلیت این دو محصول اساسا مانند یکدیگر است. پتاسیم استات چندین برابر بیشتر از کلرید پتاسیم قابلیت حل شدن در آب را دارد ، ولی این ویژگی مزیت کمی برای تثبیت شوره ایجاد می‌کند. حلالیت پتاسیم استات به طور قابل توجهی با افزایش دما افزایش می‌یابد.

تجزیه تضمین شده

K۲O۰

سایر خصوصیات استات مس

گروه کود های شیمیایی

شماره پروانه بهره برداری ۵۹۹۹۳

وزن خالص ۱۰ کیلوگرم

مدت زمان مصرف ۲ سال پس از تولید

قیمت ۰ ریال

۳- استات کلسیم پودری

ترکیبات

کلسیم و استات

فرمول

Ca(C۲H۳O۲)۲

کاربرد و موارد مصرف استات کلسیم

استات کلسیم به عنوان یک افزودنی غذایی (به طور مثال در صنعت آب نبات)، به عنوان یک تثبیت کننده و بافر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده همچنین در ترشی‎جات و شیرینی‎جات نیز به کار می‎رود. به طور مثال، توفو به طور سنتی با انعقاد شیر سویا با سولفات کلسیم به دست می‌آید. استات کلسیم در محصولات نانوایی، پودینگ آماده و خمیر کیک مصرف می‌شود.

لازم به ذکر است که استات کلسیم جایگزین بهتری برای سولفات کلسیم می باشد و در حالت محلول، به مهارت ومقدار کمتری نیاز دارد.

توضیحات فنی

شکل ظاهری ماده جامد پودری استات کلسیم حجیم و جاذب رطوبت بوده و سریعا به حالت منو هیدرات تبدیل می‌شود و اندکی بوی اسید استیک از آن ساطع می‌شود. استات کلسیم، با فرمول شیمیایی Ca(C۲H۳O۲)۲، یک نمک کلسیم اسید استیک است. استات کلسیم از واکنش نمک کلسیم با اسید استیک تولید می‌شود. این ماده یک نمک رنگی سفید بوده و به سرعت در آب حل می‌شود. استات کلسیم را از ترکیب آب و سرکه با کربنات کلسیم (موجود در پوسته تخم مرغ و یا سنگ های کربناته مانند سنگ آهک و مرمر) و یا هیدروکسید کلسیم می‌توان تولید کرد. در بیماری کلیوی، ممکن است سطح فسفات خون افزایش یابد که منجر به مشکلات استخوانی می‌شود.  بنابراین استات کلسیم با فسفات متصل شده و موجب کاهش مقدار فسفات خون می‌شود.  .

تجزیه تضمین شده

Ca ۱۸% Cao ۲۵%

 

سایر خصوصیات استات کلسیم

گروه کود های شیمیایی

شماره پروانه بهره برداری ۵۹۹۹۳

وزن خالص ۱۰ کیلوگرم

مدت زمان مصرف ۲ سال پس از تولید

قیمت ۰ ریال

۴-استات روی پودری

ترکیبات

روی و استات

فرمول

Zn(CH۳COO)

کاربرد و موارد مصرف استات روی

استات روی در قرص های سرماخوردگی استفاده می‌شد که تحقیقات از دوز بالا در سه آزمایش نشان از ۴۲% کاهش مدت بیماری بود. از استات روی برای درمان کمبود روی در بدن و همچنین به عنوان مکمل خوراکی روزانه برای ممانعت از جذب مس در بیماری های ویلسون استفاده می‌گردد.

استات روی همچنین به عنوان بند آورنده خون بصورت پماد به فروش می رسد. این ماده به صورت لوسیون یا ترکیب با آنتی بیوتیکی مانند آریترومایسین برای درمان موضعی آکنه نیز مورد مصرف قرار می گیرد. استات روی معمولا به عنوان پماد ضد خارش موضعی تولید می شود. در صنعت آدامس نیز از استات روی به عنوان خوشبو کننده دهان استفاده می‎شود.

این ماده به عنوان محافظ چوب، ماده اولیه در تولید نمک های دیگر روی، تولید پلیمر، تولید استات اتیلن،و رزین های رنگ نیز به کارمی‌رود. همچنین استات روی در نیروگاه های هسته‎ای تجاری به عنوان مهارکننده و یا روکش در لوله کشی اصلی آب مورد استفاده قرار می‎گیرد.

توضیحات فنی

استات روی (Zinc acetate) با فرمول شیمیاییC۴H۱۰O۶Zn (dihydrate)  یک ترکیب شیمیایی است. که جرم مولی آن به صورت آبدار (dihydrate) ۲۱۹.۵۰ g/mol و به صورت بدون آب (anhydrous)، ۱۸۳.۴۸ g/mol می باشد.

تجزیه تضمین شده

روی(Zn) ۳۵%

 

سایر خصوصیات استات روی

گروه کود های شیمیایی

شماره پروانه بهره برداری ۵۹۹۹۳

وزن خالص ۱۰ کیلوگرم

مدت زمان مصرف ۲ سال پس از تولید

قیمت ۰ ریال

۵-استات کلسیم منیزیم (CMA)

 

کاربرد و موارد مصرف استات کلسیم منیزیم

ماده ضد برف استات کلسیم منیزیم(CMA)  یا نمک دوتایی استات کلسیم منیزیم یکی از مناسبترین مواد جایگزین نمک درعملیات برف روبی و یخ زدایی معابر و مسیرهای تردد وسایل نقلیه است که آثار تخریبی نمک را کاهش می‌دهد و کاملا دوستدار محیط زیست می‎باشد. در حالت کلی CMA در فرم جامد بوده و روی سطوح پاشیده می‌شود. این ماده عموماً برای یخ زدایی جاده ها و پل ها استفاده می‌شود. CMA همچنین به صورت مایع نیز قابل استفاده است. این محصول در حالت مایع، در هنگام طوفان از چسبیدن برف و یخ به سطوح جلوگیری می کند. CMA در حال حاضر در سطح جهانی پاسخی است برای مسائل زیست محیطی و نیز راه حلی است برای مشکلات خورندگی ( به خصوص خوردگی کلریدی) که دیگر موارد مشابه ایجاد می کنند.

توضیحات فنی

CMA ترکیب کلسیم منیزیم استات با فرمول CaMg۲(CH۳COO)۶ و ساخته شده از “آهک دولومیتی” و “اسید استیک” می‎باشد. در ابتدا این ماده شیمیایی به عنوان یک گزینه عالی برای جاده ها مورد نظر قرار گرفت. این ماده هیچ گونه حمله شیمیایی به بتن انجام نخواهد داد و به دلیل عدم ایجاد چرخه آبی در بتن نیز از تخریب آن جلوگیری می کند. این ماده هیچ آسیبی به خاک، سفره آب های زیر زمینی و آب های سطحی نمی رساند و در اثر تماس با سازه های فلزی و دیگر عناصر مرتبط با جاده ها، معابر و بزرگراه ها به هیچ عنوان خوردگی ایجاد نمی‌کند.

شرکت ملی ادارات بزرگراههای آمریکا در اواخر ۱۹۷۰ از این ماده استفاده نمود. از آن زمان به بعد بود که به صورت تجاری مورد آزمایش و توسعه قرار گرفت. همچنین CMA به عنوان یخ زدا، بیش از نمک تاثیر گذار بوده و دارای مشخصات عملکردی خاص خود می‎باشد. برای همین مصرف کنندگان می بایست راهنمای این محصول را مطالعه کنند. لازم به ذکر است که این فرآورده‌ باعث افزایش پایین‌ترین نقطه ذوب یخ و افزایش ضریب اصطکاک برای جلوگیری از صاف بودن جاده‌ها می‌شود. محلول‌های حاوی کلسیم منیزیم استات با غلظت ۲۲ درصدی از نظر وزنی، نقطه ذوب یخ را تا منفی ۲۱ درجه سانتی‌گراد افزایش می‌دهند.

دستور العمل مصرف

به صورت جامد ۷.۵ تا ۳۰ گرم در متر مربع و مایع از محلول ۲۵ درصد استفاده شود. مصرف قبل از بارش، موجب عدم چسبندگی و جلوگیری از تشکیل یخ در سطح جاده، پیاده رو و خیابان می­‌گردد. برای تهیه محلول ۲۵% می بایست ۱.۳۶ کیلوگرم از CMA با ۳.۷۸ لیتر آب و یا یک تن از محصول را با ۲۷۸۰ لیترآب گرم ترکیب نمود.

تجزیه تضمین شده

مواد نامحلول در آب ۱% کلسیم منیزیم استات ۹۹%
کلسیم هیدروکسید ۰.۲% وزن مخصوص ۱-۰.۷
PH  در محلول ۱۰ درصد ۸-۱۰ اندازه ذرات ۱-۵

سایر خصوصیات استات کلسیم منیزیم

گروه یخ زداها

وزن خالص ۱۰kg

مدت زمان مصرف ۲ سال پس از تولید

قیمت ۰ ریال

۶- استات پتاسیم مایع

ترکیبات

پتاسیم و استات

فرمول

CH۳COOK

کاربرد و موارد مصرف استات پتاسیم مایع

استات پتاسیم یک ماده یخ­زدا (ضد یخ) بوده و کاملا محلول در آب می­باشد. دارای ایمنی بالا برای مصارف مختلف و مطابق با استاندارد ۱۴۳۵ آمریکا برای مصرف در فرودگاه ها می­باشد. بهترین ماده یخ­زدا، قابلیت مصرف در درجه حرارت های بسیار پایین و دارای درجه لغزندگی کمتر نسبت به ترکیبات گلیکولی می باشد. قابلیت تجزیه در درجه حرارت های پایین، دارای BOD بسیار پایین، بدون اوره، کلر، سدیم و بدون ضرر برای ماهی­ها، حیوانات و گیاهان می­باشد. برای ذوب یخ وبرف استفاده می­گردد. با پاشش استات پتاسیم به صورت جامد و مایع در سطح جاده، از چسبندگی برف و یخ جلوگیری می گردد. از این ماده می­توان برای یخ­زدایی و از بین بردن برف و یخ در تمام سطوح جاده­ها، پل­ها، خیابان­ها، پیاده ­روهای عمومی و شخصی و پشت بام منازل استفاده نمود. محلول ۵۰ درصد استات تا حدود ۶۰- درجه سانتی گراد در مقابل یخ زدگی مقاومت می­نماید. از دیگر موارد مصرف استات پتاسیم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کپسول آتش نشانی
  • افزودنی نگه دارنده مواد غذایی
  • مصارف پزشکی و بیوشیمی
  • الکترولیت ها
  • حفظ و نگه داری بافت های مومیایی شده

توضیحات فنی

پتاسیم استات پودری سفیدرنگ با فرمول شیمیایی CH۳COOK و جرم مولکولی۹۸.۱۵ g/mol است.

پتاسیم استات یک منبع پتاسیم کریستالی محلول در آب است که در حرارت دادن به اکسید پتاسیم تجزیه می‌شود.

 سایر ویژگی های استات پتاسیم

  • دارای ساختار کریستالی مونوکلینیک
  • نامحلول در اتر و استون
  • اشتعال پذیر
  • توانایی بالا در تنظیم اسیدیته موادغذایی
  • ایجاد التهاب و قرمزی در اثر تماس با پوست و چشم

 

دستور العمل مصرف استات ها

در درجه حرارت صفر درجه سانتی گراد مقدار ۵۰ گرم در متر مربع از محلول ۵۰ درصد استات پتاسیم و در درجه حرارت کمتر ۱۲- درجه سانتی گراد به مقدار ۱۵۰ گرم در متر مربع استفاده گردد. برای جلوگیری از یخ زدگی قبل از بارش برف به مقدار ۲۵ گرم در متر مربع استفاده شود. مصرف قبل از بارش، موجب عدم چسندگی و جلوگیری از تشکیل یخ در سطح جاده، پیاده رو و خیابان می­گردد.

اطلاعات بیشتر

پتاسیم استات در ۳ حالت مورد استفاده قرار می گیرد:

پیشگیری

قبل از شروع بارش در زمین خشک از این ماده استفاده شود تا به عنوان یک عامل پیشگیری برای یخ زدن عمل کند.

ضد یخ

بهترین زمان استفاده از این ماده به هنگام بارش برف است که به عنوان یک ضد یخ عمل می کند و برف را جذب کرده و تبخیر می کند و مانع از یخزدگی می شود.

یخ زدا

هنگامی که برف انباشته شده باشد این ماده باز هم کارایی داشته و باعث ذوب یخ و برف میشود. لازم به ذکر است که با پاشیدن این محلول تنها سطح رویی یخ ذوب نمی شود بلکه این محلول باعث شکستن ملکول های برف شده و به مرور به لایه های زیرین نفوذ می کند و باعث ذوب آن می شود، همچنین از یخ زدگی مجدد آن جلوگیری می کند.

تجزیه تضمین شده

PH  در محلول ۱۰ درصد ۱۱-۱۰.۵ استات پتاسیم ۵۰%

 

 سایر خصوصیات استات پتاسیم مایع

گروه یخ زداها

حجم  ۲۲۰lit

مدت زمان مصرف ۲ سال پس از تولید

قیمت ۰ ریال

[/av_textblock]

[av_portfolio categories=’۱۱۷′ columns=’۴′ one_column_template=’special’ items=’۱۶’ contents=’excerpt’ preview_mode=’auto’ image_size=’portfolio’ linking=” sort=’yes’ paginate=’yes’ query_orderby=’date’ query_order=’DESC’ av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=” av_uid=’av-kbz۰pqad’ custom_class=”]

۱ دیدگاه

  • […] استات‌ها نوعی نمک هستند که از جمله مواد شیمیایی پرمصرف به شمار می‌روند. استات‌ ها از ترکیب استیک اسید با یک ماده قلیایی یا بازی به دست می‌آیند و انواع مختلفی از جمله متیل استات، اتیل استات، بوتیل استات، ایزوبوتیل استات، آلومینیوم استات، استات سرب، استات نیکل، استات سدیم و …. دارند. بوتیل استات یا n-Butyl acetate، یک ترکیب آلی با فرمول CH۳(CH۲)۳O۲CCH۳ است؛ یک مایع بی رنگ و قابل اشتعال بوده و یک استر است که از n-بوتانول و اسید استیک به دست می آید. این ساختار استات به عنوان یک حلال صنعتی استفاده می‌شود. سه ایزومر دیگر بوتیل استات عبارتند از: ایزوبوتیل استات، ترشیو بوتیل استات و بوتیل استات نوع دوم. […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *