انبه:

انبه با نام علمی Mangifera indica می باشد.درخت انبه از تیره سماق بوده و گرمسیری می باشد.

دارای ریشه های طویل بوده و خاک سبک برای رشد آن مناسب می باشد.درختایی که از بذر حاصل می شوند، عمر طولانی نسبت به درختان پیوند شده را دارا هستن.

میوه آن  برای خوراکی، آشپزی ، آبمیوه گیری ،طعم دهنده، رنگ دهنده و عطر مصرف دارد. برگ های درخت برای موارد زینتی استفاده می گردد.

درخت انبه:

ارتفاع درخت به 35-45 متر می رسد.قطر قسمت شاخ و برگ دار آن نیز می تواند به ده متر هم برسد.عمر درختان گاها به 300 سال هم می رسد.

برگ:

رنگ برگ ها درخت در ابتدا و پس از جوانه زدن نارنجی مایل به صورتی می باشد ،که با گذشت زمان به رنگ قرمز تیره، و سپس سبز تیره در می آید.ضماد برگ درخت انبه، پوست سر و مو را تقویت می کند و خاصیت رنگی (سیاه) دارد.

شکوفه:

شکوفه انبه کوچک و سفید رنگ به صورت خوشه های 10-40 سانتی متری هستند.هر شکوفه 5 گلبرگ،5 کاسبرگ، 5 پرچم دارد و رایحه ای همچون موگه بهار دارا می باشد.

میوه:

رسیدن میوه ها حدود 3 تا 6 ماه بوده که  بین 500 گرم تا 5/2 کیلوگرم باشد. رنگ و اندازه انبه های رسیده با توجه به محیط و نور متغییر می باشد.میوه رسیده می تواند زرد، نارنجی،قرمز یا سبز باشد.

شرایط رشد :

نور:جوانه های انبه به روشنایی زیادی نیازمند هستن.

آب:آبیاری را منظم و به روش صحیح انجام دهید.

خاک:در همه خاک ها به خوبی رشد می کند.

کود دهی:

برای رشد نمو مناسب گیاه باید هر سال از کودهای شیمیایی استفاده نمود. میزان مصرف کودشیمیایی در سال اول بعد از کاشت گیاه بوده و در سال های بعد همزمان با شروع فصل بارندگی خواهد بود. هم چنین مصرف کودهای ازتی قبل از شکوفه دهی درخت درتثبیت میوه موثر است.

معمولا کودشیمیایی نیترات آمونیم همراه با کلسیم ،اگر کمبود پتاس دیده شود از کودهایNPK ،

کاربرد محلول های حاوی ریزمغذی شامل مس، روی، منگنز، و بر نیز مفید می باشد.

هرس:

درخت انبه به صورت گنبدی شکل و تا حدود زیادی متناسب رشد می کند و لذا به هرس زیاد نیاز ندارد.

آفات :

افات معمولا به درختان انبه ، Hoppers، Mealybugs، Scale و Spider Mites حمله می کنند

برداشت:

درخت انبه از سال چهارم یا پنجم بعداز کاشت شروع به میوه دادن می کند و بعد از ۸ سال میزان تولید آن افزایش می یابد. در ۲۰ سالگی به رشد کامل می رسد.

معمولا از گلدهی تا زمان رسیدن میوه ها ۳ تا ۶ ماه طور می کشد.

شرایط حمل:

میوه انبه باید یک هفته قبل از رسیدن کامل چیده شود در کارتن های مخصوص بسته بندی شود و در حرارت ۹ درجه سیلسیوس با رطوبت نسبی ۹۰ ـ ۸۵ درصد با ماشین یخچال دار حمل شود.

ازجمله کودهایی که در شرکت سازه های یاد نگار (سینکو) تولید می شوند و می توانند برای انبه موثر باشند به کودهای نظیراستات کلسیم،  کلسیم مایع، و کودهای کاملNPK با توجه به داشتن ریز مغذی ها اشاره نمود.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *