fresh garlic isolated on white


سیر:

سیر با نام علمیAllium sativum گیاهی است از راسته مارچوبه سانان  تیره نرگسیان و زیره تیره پیازیان و سرده سیر می باشد.از گیاهان علفی و در بین گیاهان پیازی از لحاظ تولید جهانی پس از پیاز خوراکی می باشد که به آسانی انبار می شود.مصارف غذایی و دارویی دارد.سیر در شرایط مختلف آب و هوایی قابل کشت می باشد.

زراعت سیر:

 

شرایط آب و هوایی:

رشد غده سیر در روزهای بلند و دمای بالا است و به محض تولید غده رشد سبزینه گیاه متوقف می شود.برای عملکرد بالاترغده سیر باید تحت شرایط روز کوتاه و دمای پایین رشد سبزینه به اندازه کافی انجام گیرد.

خاک مورد نیاز:
سیر را می‌توان در هرنوع خاکی کاشت نمود ، ولی عمدتا در خاک‌های سبک مانند رسی شنی عملکرد بهتری را خواهد داشت .

تاریخ کاشت:

در مناطق گرمسیری در اواخر آبان می باشد و در مناطق سرد و معتدل ،در دو زمان متفاوت اواسط آبان و اواسط  اسفند می باشد.

کاشت سیر:

 

سیر را به صورت ردیفی به صورت دستی و یا کارنده انجام  پذیرد.فاصله خطوط کشت 20 سانتی متر وفاصله بذرها در روی ردیف بین 12-15 سانتی متر است.عمق کاشت بذر 5-7 سانتی متر و مقدار بذر مصرفی نسبت به ریزی و درشتی سیرچه ها بین 2-5 کیلوگرم می باشد.

آبیاری:

سیر به خشکی حساس می باشد و برای رشد به رطوبت مناسب نیاز دارد. تنش رطوبت رشد اولیه و تکثیر پیازها را تحت تأثیر قرار داده و باعث می شود سیرچه ها کوچکتر شده و در زمان برداشت پیازهای کوچک تولید شوند.نوع خاک می تواند در تعیین فواصل آبیاری و میزان آب مصرفی در هر دوره مؤثر باشد. به طوری که در خاکهایی با بافت سبکتر دوره آبیاری کوتاهتر و میزان آب مصرفی در هر دوره کمتر می باشد. درحالی که در خاکهای با بافت سنگین تر می توان دوره آبیاری را افزایش داد.گفتنی است کاهش مدار آبیاری در خاکهای سنگین موجب افزایش رطوبت خاک شده و می تواند باعث توسعه بیماریهای قارچی گردد.

کود دهی:

تغذیه از مهم ترین عوامل در زراعت سیر می باشد.برای رشد رویشی و تولید سیرچه به 300 کیلوگرم به صورت کود ازته به صورت سرک به گیاه داده شود.در سه نوبت کودهی انجام می گیرد.

نوبت اول :

در ماه اسفند 100 کیلوگرم کود اوره اگر عدم بارندگی مواجه شدیم انجام آبیاری ضروری می باشد.

نوبت دوم :در اوایل فروردین 50 کیلوگرم کود ریز مغذی که حاوی آهن، روی، منیزیم، منگنز، کلسیم و بور می باشد.به محصول داده می شود. اگر بارندگی نباشد نیاز به آبیاری می باشد.در اواسط فروردین 100 کیلوگرم سرک دوم باید انجام پذیرد.

نوبت سوم:

در فاصله 10 تا 20 اردیبهشت 100 کیلوگرم کود سرک و آبیاری انجام شود.

ازجمله کودهایی که در شرکت سازه های یاد نگار(سینکو)تولید می شوند کود شیمیایی کامل NPK

می باشد.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *